За пътешественици

Приморско – омайна природа, омайна почивка

Разположен около поредица от големи и известни градове и курорти, курортен комплекс Приморско носи своята слава на летен морски град.

Той е приказно, чудно и омайно място, което изумява всеки стъпил по земите му.

Запомнящите картини в Приморско са не една и две. Той разполага с девствена и чиста природа, автентичност и неподправена уникалност. Днес хотели в Приморско са преображение за съвременните лукс и удобства, които търси всеки.

В околностите на Приморско се намират Созопол, Бургас и Ахтопол, така, че дори за летуващите в тях има път да стигнат до него.

Сгушен в подножието на Странджа се разполага Дяволският залив и уникалната Стамополу. За българското Черноморие те са и най-големи по размерите си.

Хотели в Приморско предлагат изключителни оферти и цени за всеки свои гост, което прави изживявания по време на почивката невероятни.

В околностите на Приморско се намират и два от най-големите резервати на страната. Това са Водни лилии и Ропотамо. Тях и малки и големи жадуват да посетят. Защитените зони са едни от най-примамливите за туриста места, но не без внимание се отреждат и пясъчните дюни на Приморско, често наричани Перлата на курорта.

За любителите и ценителите на естествени красоти, не по-малко атрактивна е местността Светилището Беглик Таш, която е наследство още наследство от траките. Тя е издигната през XIV пр. Хр., а открити находки свидетелстват, че в миналото е била култов комплекс.

Уникален по рода си и единствен за територията на страната ни е пътят на Вия Понтика. Още от Древността той е мястото, през което прелитат стотици хиляди ята всяка година. Това е поредното доказателство за екологичното състояние на приморско. Регионът е осеян на фауна и флора, създаващи колорита и екзотиката на този край.

За ценителите на българското минало интерес в местността в и около Приморско ще събудят и местата като крепостта Азине, част от параклис „Св. Параскева“; сбирката, музеен експонат „Българската Ясна поляна“ до село Ясна Поляна, параклис „Св. Троица“ в Ново Паничарево.

Курортът опиянява всеки свой гост с духа на миналото, потапяйки го в разкоша на хотели в Приморско.

Покажи още

Свързани статии

Back to top button
error: Content is protected !!