Интересно

Комбинацията от цветове в интериора: 5 съвета на дизайнери

Всеки е чувал за цветната живопис – науката за цветовата комбинация. Но когато става въпрос за избора на определен цвят, всички знания изчезват и много хора се губят, без да знаят какво да избират. Нека разберем, какви цветове се смесват помежду си и как работи на практика. Всичко това с любезните напътствия от страна на depo.bg.

Изберете интуитивно удобен цвят.

Най-вече знайте предварително как цветовата палитра ще бъде: топло и кафе, студено и светло или универсална.

Когато говори за комбинации от цветове в интериора, след това си представете присъствието не само на един нюанс, но и на повече от два, и анализира влиянието един на друг, на собственика. А зад тях е хармония между принципите и знанията в областта на цветовата живопис и опита на предварителното разработване на цветове и комбинации. И разбирайте това, предпочитанията на всички членове остава върху семейството.

Как да оправите цвета в изображението?

Често е много изборно хорово избиране на цвете в съответствие с модните предпочитания в обществото. Това важи и за козината, аксесоарите и интериорния дизайн.

Ако решите да комбинирайте цветовете в интериора, не забравяйте и за съчетанията с модерни аксесоари, подходящи за действителното настроение и сезон.

Цветова комбинация в интериора на хола

Не забравяйте и за климата, в който живеем през цялото време. Също така може да направите интересни комбинации от цвета на интериора по фрагментарен начин, вместо за договорената зона.

Ако всеки член на семейството има свои собствени предпочитания за цвят и не съвпадат? Може да намерите компромисно решение. Например, харесвате синьото и вашият съпруг зелено. След това се опитайте да преговаряте и да използвате тюркоаз. Или създайте пространство за всеки, който използва любимата си цветова палитра в интериора. Но районът, в който се намира цялото ви семейство, ви съветвам да се занимавате неутрално, като само леко разреждате акцентите.

Когато се нуждаете от почистване на мазета и тавани в София и региона, потърсете тук.

Покажи още

Свързани статии

Back to top button
error: Content is protected !!