Забележителности

Музей на бирата

Грабнахме ли вниманието ви още със заглавието? Спокойно, при всички ни е така. Бирата е многоуважавана у нас напитка, която много хора обичат и често, особено в горещите летни дни и вечери пийват. Тази хмелена течност има толкова много почитатели, колкото не може да си представите.

Ето ви една причина да посетите Стара Загора. Музея на бирата се намира именно тук и ви очаква с пълни халби. Повечето туристи, които идват тук съчетават визитацията си с обиколка по най – значимите сгради и забележителности тук. Това може да се случи в рамките на 2-3 дни. Ако нямате любимо място за настаняване тук можем да ви предложим един от най – хубавите хотели в Стара Загора, който предлага перфектни условия за настаняване. Кликни тук за повече подробности.

Хотела се намира в сърцето на Стара Загора от където лесно се стига до музея за бирата. Стаите за настаняване са с уникален дизайн, различен във всяка една. Всичко в хотела внася атмосфера, вдъхваща много лукс и стил. Определено всеки, които е нощувал тук ще ви каже, че това е най – добрия четиризвезден бизнес хотел в Стара Загора.

Сега за музея и посещението му. Намира се на улица Хан Аспарух номер 41. Работи в дните от петък до неделя от 12:00 до 16:30 часа. За посещение трябва да си отделите около 1 час и 30 минути, като е необходима предварителна резервация за обиколка, а максималния брой на посетителите в един тур е 15 души. Заплаща се входна такса, която за възрастни е 8 лева, а за лица от 13 до 18 години е 6 лева.

Това е единствения по рода си музей и вътре има различни автентични експонати, чрез които може да се проследи историята на това как се произвежда любимата на целия народ напитка.  Един от интересните изложени експонати е бутилка бира от далечната 1902 година. Има също около 15 различни модела чаши за бира.02

Покажи още

Свързани статии

Back to top button
error: Content is protected !!