За пътешественици

Велико Търново

Разположена в центъра на България, на север от Стара планина, старата столица Велико Търново пази духа на второто българско царство и славата на именити владетели. Градът с богато културно и историческо наследство, с разнообразието му от музеи и забележителности е притегателен туристически център за хора от цял свят. Това е и една от задължителните дестинации за всеки българин. Ако сте пропуснали да направите своето посещение в ранните си детски години, то имате възможност да организирате самостоятелно пътуване до града на царете.

Планирането на едно такова пътуване обикновено започва с определяне на най-доброто време от годината за посещение и търсене на подходящо място за престой и нощувка. Гарантирано е, че един хотел с конферентни зали Велико Търново би предложил комплексна услуга с високо качество, гарантиран комфорт и на достъпни  цени. Може би се питате защо именно хотел с конферентни зали. Бързаме да задоволим вашето любопитсво. Ще ви споделим, че това обикновено са четиризвездни хотели, които предлагат обслужване на високо професионално ниво и където ще намерите всичко необходимо за вашия престой на една ръка разстояние. Било то ресторанти, спа и релакс зони, удобен безплатен паркинг, сигурност и спокойствие по време на вашето прибиваване чрез специалните охранителни средства. Всичко това е гаранция за вас, че дори и времето да ви изненада и да се опита да провали ващата почивка, то със сигурност ще се насладите на спокойствито и релакса в хотела с конферентни зали.

Фокуса на пътуването обаче остава града и неговите забележителности. Велико Търново ще ви плени със своето гостоприемство, архитектурна красота и незабравима атмосфера, носещата се по малките кълдъръмени улички и внушителните хълмове на крепостта Царевец. Емблематична за Велико Търново е и така Самоводска чаршия – така наречената занаятчийска уличка с наредени малки дюкянчета, кафенета и занаятчийски работилнички. Можете да посетите още  Историческия, Археологическия и още някаолко музеи, които ще обогатят вашите знания и светоглед със своите ценни музейни експонати.

Историческото богатсво на Велико Търново е много пластово и разпръснато из целия град, по стръмните брегове на „лудата“ Янтра. Няма как да пропуснете да посетите крепостта Царевец – известна като дом на велики български царе.

Макар и предлагащ неустоим уют и удобства, хотелът с конферентни зали ще е една малка спирка във вашето пътешествие във времето. Търновград ще ви държи будни и в плен на своя чар и културно-историческа атмосфера.

Покажи още

Свързани статии

Back to top button
error: Content is protected !!